Jarle-TV på misjonsreise

Familien Waldemar møter fadderbarnet Brian

Familien Waldemar møter fadderbarnet Brian

(10.okt 13) JARLE-TV PÅ MISJONSREISE. Inntrykkene er mange etter en 10 dagers tur sammen med Compassion Norge – slum, foreldreløse barn, foreldre uten jobb, fire kilometer for å hente vann, slitte klær, gater overfylt av søppel, hus av blikk. Men oppi alt dette ser jeg håp. Gjennom arbeidet til Compassion, som er verdens tredje største fadderorganisasjon, ser vi at det både virker og nytter å hjelpe.

Vi får møte Motoko som nå er 17 år. Han kom inn i Compassions program som sjuåring. Han vokste opp i slummen, men takket være Compassions arbeid, som handler om å gi håp i en vanskelig hverdag med mat, helse, trosopplæring, mat- og helseopplæring, lek og moro, har Motoko fått en bedre hverdag . Motoko går i dag på videregående skole hvor han studerer landbruk.

Compassion har reddet Motoko ut av slummen gjennom sitt fantastiske arbeid i Nairobi.

Compassion har reddet Motoko ut av slummen gjennom sitt fantastiske arbeid i Nairobi.

Vi får også møte en familie som bor i Masai. Mor og far har ingen jobber. Det er vanskelig å få seg jobb i dette tørre og lite fruktbare området. Et av dems største ønske er å eie en ku. I dag låner fire kuer som gir dem melk. Det gjør inntrykk å komme inn i dette lille skuret hos familien på fire. De vil gjerne servere oss te – men det er med bismak man drikker, når man vet at de ikke har jobb og sukkeret i teen er dyrt for familien. Men heldigvis hadde vi med oss en overfylt pose med mat dem. Den eldste sønnen går på skole – 50 minutter å gå. Moren henter vann – fire kilometer å gå. Faren passer de fire lånte kuene. Det gjør inntrykk å møte slike familier.

Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen...

Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen…

Men endelig kom dagen familien Waldemar har gledet oss til – vi skal møte fadderbarnet vårt Brian. Vi ankommer først kirkeområdet. Compassion samarbeider alltid med menigheter. Her får vi se hvor Brian og 200 andre barn kommer hver lørdag for å få håp i en krevende hverdag. De får mat, helse, kristen trosopplæring, mat- og helseopplæring, lek og moro.

Jarle og Brian

Jarle og Brian

Det blir et varmt møte med Brian på kirkeområdet – et minne vi aldri vil glemme. Det varmer hjertet ved å tenke på at vårt månedlige bidrag gjennom Compassion, vil gi Brian er lysere framtid. Han vil få sunn mat, skolepenger, helsesjekker, mat- og helseundervisning, men også kristen trosopplæring.

Etter et interessant opplegg i kirken, får vi bli med på hjemmebesøk til Brian. De bor i et betong-rom som er like stort som Rebeccas soverom. De leier dette, siden de ikke har råd til å kjøpe noe. Vi har med en fotball og noen smågaver. Skal si Brian bli glad. Det gjør et sterkt inntrykk når Brian åpner gaven med smågavene. Han smiler fra øre til øre. Når han åpner posen med godteri, snur han seg først til oss – han vil dele… Han vil dele. Vi takker høflig nei. Men tenk – han som har så lite, vil dele. Hvor mye bør ikke vil dele med de som virkelig trenger det?

Fra denne dagen er et langvarig vennskap opprettet. Compassion vet at en sponsor gir håp for barnet. Vi kommer til å brevveksle med Brian. Compassion vet at slik bevveksling gir håp. Som familie kommer vi til å få jevnlige tilbakemeldinger fra Compassion om hvordan det går med Brian. På en måte har vi fått et barn til – et barn som vil skal følge gjennom mange år. Vi vil gjøre dette sammen som familie. Vi skal huske ham i bønn. Vi vet at dette blir dette blir utrolig spennende. Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen. I dag hjelper Compassion 1,4 millioner barn – vi er en dem som hjelper – og vi hjelper Brian. Du kan også bli med på laget. Bli Compassion-fadder du også – http://www.compassion.no/

Her kan du også velge ditt eget fadderbarn: http://www.compassion.no/hjelp-et-barn.html

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

 

Foto: Anders Kjøndal og Karina Waldemar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: