(Norge IDAG): Èn julegave du bare må kjøpe

Barneevangelist Jarle Waldemar og Hermon forlag har utgitt en nydelig bok om jenter og kvinner i Bibelen, som har fårr navnet «Prinsesser i Bibelen». Les hele kommentaren her:

Norge IDAG des14 prinsesser i Bibelen

KOMMENTAR: Barneevangelist Jarle Waldemar og Hermon forlag har utgitt en nydelig bok om jenter og kvinner i Bibelen, som har fått navnet «Prinsesser i Bibelen».

Det har stormet med presseoppslag mot Jarle Waldemar og forlaget, med anklager om alt fra kjønnsdiskriminering til helligbrøde. Det er alltid uro når noen går nye veier med evangeliet. Det er ikke alltid kritikerne har gode hensikter.

En av utfordringene for kristne barnearbeidere, foreldre og besteforeldre er å gjøre bibelhistoriene levende for barn. I vår tid med et blitsregn av skjermer som kjemper om deres fragmenterte oppmerksomhet, er det ingen liten oppgave.

Lesestunden kan gi dem et kjærkomment avbrekk fra det digitale maset, men da må den være engasjerende.

Alle som har døtre vet hvor stas det er med prinsesser. Pikebarna sluker alt som kommer fra Disney av filmer og nye karakterer, og vil helst ha alle kjolene deres og besøke dem i Disneyworld.

Og de er ikke nødvendigvis dårlige forbilder. Målt mot norsk- og europeisk-produsert barne-TV er Disney-eventyrene førsteklasses.

Men hva kunne være enda bedre? Hva om unge jenter kunne få nye forbilder? Hva om Pocahontas, Ariel, Snehvit og Tornerose ble byttet ut med Debora, Ester, Rut og Maria?

Musikk- og skuespilleridolene Miley Cyrus, Britney Spears og Lindsey Lohan startet alle som gode representanter for barneunderholdningen, men Hollywood stjal deres uskyld og det endte med rus og utskeielser. Underholdningsindustrien skaper bare illusjoner.

Å forme livet sitt etter de forbilder Gud har gitt oss i sitt ord er det sunneste og tryggeste for både barn og voksne. Vi må ikke overlate til Hollywood å gi barna forbilder.

Å kalle de bibelske kvinnene for prinsesser er selvsagt litt utenom det vanlige, og krever litt velvilje fra leseren. Men samtidig er vi som barn av kongenes konge, hans prinser og prinsesser. Er det å trekke pedagogikken for langt? Jeg synes ikke det.

Prinsesseboken er et smart virkemiddel for å vekke barnas interesse for sunne bibelske forbilder. Det er rett og slett en god flanellograf, og en god søndagsskolebok.

Dersom du har barn eller barnebarn i prinsessealder, må du kjøpe denne boken. Den er, sammen med at vi selv skal være forbilder i alt vi gjør, en måte å formidle sunne verdier, sunne bibelske forbilder til barn. Dersom du allerede har kjøpt julepresang, så fortvil ikke. Du kan kjøpe denne i tillegg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: